Játékóra - játékos fejlesztés
Játékóra - csoportos foglalkozás

November 28-án játékos fejlesztő csoportok indulnak a Csepp-Farmon!

A foglalkozások csoportosak, de a gyerekek részképességeinek szintjének megfelelően választjuk meg a játékokat, és a játékon belül is differenciálunk. Így egyénre szabottan az alapoktól, egészen a kritikai gondolkodás fejlesztéséig tudunk fejleszteni úgy, hogy közben a gyerekek egy jót játszanak. Nem korrepetálunk, nem tanulunk! Játszunk.

Egy csoport maximális létszáma 8-10 fő.

Kiknek ajánljuk?

  • nagycsoportos ovisoknak, ha úgy érzi, hogy az iskola előtti évben egy kis segítség még jól jönne. Hogy a sikerélmény biztos legyen
  • kisiskolásoknak, akiknek az iskola nem hozott minden téren sikerélményt. Ha kicsit ügyetlen a mozgása, maszatosak a rajzai, kevésbé szépek a füzetei, vagy, tájékozódási hiányosságokai vannak, s talán ezekből következően nyugtalan a gyermek viselkedése, vagy túlzott a félénksége.

Mi történik egy játékórán?

A megfelelő játékkal megkeressük a még biztos alapot, majd a megfelelő játékkal egyénre szabottan fejlesztjük a lemaradást.

Mit is jelent ez?

Vegyük példának az írás-olvasást. Milyen részképességek szükségesek az elsajátításhoz?

A testsémából kiindulva a téri világ, az irányok megkülönböztetése az alap, majd a szem-kéz, szem-láb koordináció és a finommotorika.

A képi-, hangi-, nyelvi és a taktilis (tapintás) észlelésből kiindulva a szín, az alak és forma- felismerés és tartás, a sorrendiség és a gestalt-látás (részekből az egész).

Nem is olyan egyszerű igaz? Ezen részképességek hiánya esetén az írás-olvasás, majd maga a tanulás kínkeserves, a sikerélménynek kevés az esélye. Ha elment a kedv a tanulástól, jön az unatkozás, majd a „rosszalkodás”.

Mit fejleszt a jól megválasztott játék?

  • Mozgás – nagymozgások, finommozgások, egyensúly.
  • Ezek fejlődésével a testséma és a térérzékelés fejlődik.
  • Észlelés – kép; hang; nyelv. Az alaklátás, formaészlelés, hangzók, sorrendiség, Gestalt-látás (nélküle a betűk csak betűk maradnak, nem áll össze a szó) fejlődik általa.
  • Figyelem, emlékezet
  • Gondolkodás, kritikai gondolkodás, stratégia
  • Személyiség (önismeret, alkalmazkodás, társas kapcsolatok, frusztrációtűrés, empátia)

Fontos: A játék fejleszt, de nem azonnal és nem holnap. Akkor fejti ki hatását, ha rendszeres és huzamosabb ideig tart.

A foglalkozásokat heti 2 alkalommal, egész tanéven át tartjuk. Az eredmény érdekében ezeken heti rendszerességgel érdemes részt venni.

Helyszín:
Helyszín: Sóskút, Meder út 23, 2038 Csepp-Farm Rendezvényház
Jelentkezési lap: https://bit.ly/3DMwoAg
Bármilyen további kérdés esetén állunk rendelkezésére a következő elérhetőségeken: Kucsera Orsolya
Telefonszám: +36703636676
email: erdokalandok.hu@gmail.com